Cyklarna


Vi har valt, vad vi tycker är dem bästa el drivna lådcyklarna på marknaden, Christiania. Christiania E-Drive Comfort som det är känd på leverantören Bikemasters i Limhamn har en 100kg max vikt gräns i lådan. Det betyder att du kan lätt ha två små barn samt veckans mathandel med dig hem! Vi har använt våran cykel med våra två barn, Emilia va 3 när vi köpte den och har suttit på bänken fastspänt i en tre-punkt bälte sedan dess. Noah våran son började när han va bara 6 månader i en fastspänd babyskydd, sen en sittdel av en barnvagn och nu sitter bredvid sin syster på bänken. 

Denna cykeln va designad och tillverkad i Köpenhamn, den är därför designat att ta sig runt i en stad, men en 480cm sväng radie kan man enkelt ta sig runt hörn. Runt om i Varberg finns det många olika typer av vägar, grus, sand, och denna cykeln kan hantera allt. Jag cyklar året runt och det enda som är lite svårare är när snön ligger 10cm tjockt, men då funkar det också, man får bara trycka på lite extra. 

Vi har 3 cyklar, Agnes, Frida och Britta, våra underbara damer - men vi har också våran egen Big Birdie som med 26tum hjul är en Christiania SUV - han kan också komma till att bli uthyrd om vi inte kan täcka efterfrågan. Dem tre damerna är däremot alla samma, 8 växlar med el i bakhjulen för extra stabilitet. En stor LED display berättar hur snabbt du åker, batteri kapacitet och hur långt du har cyklat. Cykeln har en max hastighet på 24km i timmen men i nedförsbacke kommer man upp i 30. Beroende på vilken växel du använder, hur snabbt du cyklar och hur mycket av jobbet du gör själv kan man ta sig mellan 15-18km på en batteri laddning. 

Vi har valt dessa cyklar för att vi känner at både bra design och kvalité har skapat den bästa lådcykeln på marknaden. Vi älskar våran Birdie och vi hoppas är ni älskar upplevelsen ni får med en av våra cyklar!